Změna vedení

Zde nám můžete napsat jakoukoli otázku z oboru naší činnosti. Pokusíme se odpovědět.
O.L.

Změna vedení

Příspěvek od O.L. »

Dobrý den

zde posílám svůj dotaz, děkuji za názory.

Reálný příklad z aktuální praxe:
Po provalení závažných činů členů vedení došlo k jejich výměně. Přesněji řečeno, přišli noví dva jednatelé namísto původních dvou.

Problém je v tom, že noví jednatelé nechápou nic o provozu firmy a evidentně nemají zájem o vytvoření respektu a důvěry vůči zaměstnancům, kteří i přes příšerné výsledky bývalého vedení podávali ve svých odvětvích skvělé výkony. Právě naopak, zpochybňují schopnosti zaměstnanců, kteří i přes prohřešky vedení, o kterých zaměstnanci neměli nejmenší tušení, prováděli tu nejlepší práci. Pro nahlédnutí: z hlediska financí se firmě nedařilo (proto výměna), z hlediska odbornosti se firmě dařilo skvěle.

Tento postoj samozřejmě vede k tomu, že je silně narušena atmosféra a jeden ze zásadních členů týmu podal výpověď.

Otázkou je: Je na novém vedení, aby se pokusili s jejich novými podřízenými navodit vztah a vzájemný respekt a důvěru? Je z pohledu nového vedení legitimní znevažovat schopnosti a nasazení zaměstnanců z aktuální pozice?

Díky moc za názory
vojtech_bednar
Příspěvky: 26
Registrován: pon 19. úno 2024 20:45:09

Re: Změna vedení

Příspěvek od vojtech_bednar »

Dobrý den,
děkujeme za důvěru. Pokud došlo ke změně vedení, je potřeba, aby nové vedení se zaměstnanci mluvilo, sdělilo svou strategii, další kroky, očekávaný postup. Pokud to nedělá, je v pořádku si o toto říct. Samotná skutečnost, že se jednatelé nechovají jak bychom si přáli nemusí být nutně špatně, ale potřebujeme vědět, kam se bude společnost nebo organizace dále ubírat. Z naší zkušenosti mohu říct, že to nejlepší, co mohou zaměstnanci v dané situaci udělat je otevřít komunikaci směrem k jednatelům, nabídnout aktivní součinnost při uplatňování jejich cílů a současně vyžadovat informace.
Ať se Vám daří!
Vojtěch Bednář


Naposledy oživil Anonymous v čtv 30. kvě 2024 14:14:31
Odpovědět